STOPZETTING WEBSHOP - AUTOMATISCH 60% KORTING OP ALLES

Cashew Dessert

Op de Instagram van @op.groen.geluk zag ik een tijdje geleden een receptje om een vervanger voor yoghurt te maken op basis van cashewnoten. Ik kon niet wachten om het te proberen. 

Het "recept" is zo makkelijk, dat je het niet echt een recept kan noemen.
De ingrediënten:
* Geweekte cashewnoten (in bulk gekocht bij Karmamarkt)
* Water
* Een scheutje citroensap
* Agavesiroop (theelepel)
* Vanille of kaneel

Je gooit gewoon alles in de blender en klaar. De hoeveelheden zijn niet zo belangrijk, je doet het vooral op gevoel. De eerste keer ging het helemaal goed en ik vond het ook echt lekker. Je kan natuurlijk zelf nog noten, zaden en pitten toevoegen, een beetje fruit of zelfs chocoladeschilfers als je dat lekker vindt. 
Bijkomend voordeel: ik had een plantaardige vervanger voor yoghurt, zonder verpakking!  

   

Maar wat gebeurt er soms in het leven? Het gaat ook wel eens mis! Zo wou ik dit weekend een nieuwe portie maken, maar gebruikte ik helaas te veel water. Het leek meer op een drinkyoghurt en ook de volle smaak was nergens meer te bespeuren. Maar over mijn lijk dat ik dit zou weggooien...Gelukkig heb ik altijd voldoende in huis om mee te experimenteren.

Ik voegde een schepje vanille proteïnepoeder van Orangefit toe om mijn "drankje" terug wat vaster te maken. Als laatste mixte ik er nog blauwe bessen uit de diepvries door. De structuur was terug zoals het hoort te zijn. 

Normaal zou ik mijn dessertje 's avonds nog eten, maar ik viel in slaap tijdens mijn dagelijkse meditatiesessie en mijn kommetje bleef in de koelkast staan. De dag nadien was de structuur nog beter! Mijn tip is dus om het dessertje een paar uur in de koelkast te laten staan om het nog beter te maken. 

Voordelen van dit dessert:
* Verpakkingsvrij
* Simpel
* Je weet precies wat erin zit
* Bron van gezonde vetten (en met extra proteïnes ook bron van eiwitten)

Ik hoor het heel graag als jij dit ook gaat maken. Uiteraard kan je zelf ook experimenteren met andere smaken proteïnepoeder of met ander fruit. Wel raad ik aan om met bevroren fruit te werken omdat dit mee zorgt voor de stevigere structuur.

Smakelijk! 

 

Laat een reactie achter