STOPZETTING WEBSHOP - AUTOMATISCH 60% KORTING OP ALLES

Naar de kapper, natuurlijk.

Mijn kapsel...ik kan over mijn kapsel alleen al waarschijnlijk een aparte blog beginnen. Als kind had ik heel mooi lang, blond haar en iedereen zei dat ik op een pop leek. Zoals elke tiener droomde ik natuurlijk van alle andere haarkleuren dan de mijne en het duurde dan ook niet zo heel lang voor ik begon te experimenteren met kleuringen. Blond, bruin, rood er is behalve zwart geen kleur dat ik niet gehad heb. Ik kan dus gerust zeggen dat ik een ervaringsdeskundige ben. Jammer genoeg stond ik er nooit echt bij stil dat dit een enorme schade toegebracht heeft aan mijn haar. Blijkbaar moet ik toch sterk haar hebben.
Een tijdje geleden besloot ik echter om te stoppen met mijn haar te ontkleuren. Dit was voor mij een moeilijke beslissing, omdat mijn heel licht blonde coupe een beetje mijn kenmerk was geworden. Het leek dus wel of ik afscheid moest nemen van een deel van mezelf. Maar, het was dat of binnenkort misschien helemaal geen haar meer...
Na het stoppen met ontkleuren, leek het mij tijd voor de volgende stap en dat was op zoek gaan naar een natuurlijke kapper. Ik kreeg een aantal aanbevelingen, maar eerlijk is eerlijk, het is niet omdat je met een bio-assortiment van een groot merk werkt, dat je daarom een natuurlijke kapper bent. Het aantal echt natuurlijke kappers is vrij laag in Vlaanderen en ik volgde mijn gevoel tot bij 'Hoofdzaak Nana' in Ieper. 

 

 

Nana is geen groentje. Ze zit al jaren in het vak en na eerst op de traditionele manier als kapster te hebben gewerkt, is ze nu toch al zo'n 25jaar bezig met haarverzorging en -kleuring op natuurlijke wijze. Wat mij ook naar haar zaak heeft getrokken, is het feit dat ze duurzaamheid ook heeft doorgetrokken in haar interieur. Na de verbouwing vorig jaar werd de zaak bijvoorbeeld heringericht met tweedehands kappersstoelen. Er worden ook handtassen verkocht die gemaakt zijn uit gerecupereerde materialen onder het merk 'Shakosse', niet toevallig de zaak van haar zoon. De appel valt niet ver van de boom zeggen wij dan! 

 

Over naar de essentie: knippen en kleuren

Ik had een afspraak om 10u en ik kon ook direct plaatsnemen aan de wasbak. Het kapsalon is vrij stil, er speelt geen muziek en doordat Nana (meestal) alleen werkt is het er heel rustig. Omdat het in veel kapsalons erg druk en lawaaierig is, zijn er volgens mij veel mensen die dat wel zullen waarderen. Ik werd onmiddellijk op mijn gemak gesteld en voelde ook direct de passie waarmee de zaak gevuld wordt.

 


We bespraken kort welke richting ik uit wil met mijn coupe (laten groeien voor Think Pink) en als eerste werden mijn haren gewassen met de 100% natuurlijke shampoo. Dit om eventuele resten van een niet-natuurlijke shampoo (siliconen bv) weg te spoelen. Daarna werd mijn kleuring klaargemaakt, die enkel bestaat uit verpulverde gedroogde planten gemengd met water. Onvoorstelbaar eigenlijk...
De rest is vrij standaard, de kleuring moet er niet langer op blijven dan een andere kleuring en wordt daarna afgespoeld. Ik kreeg ook nog een masker om mijn haren extra te voeden. Daarna werden mijn haren in model geknipt en gedroogd. 

Mijn grootste bezorgdheid vooraf was dat een bezoek aan een natuurlijke kapper heel wat duurder zou zijn dan een traditionele kapper, maar dat was absoluut niet het geval. Wassen, kleuren, knippen en drogen kostte mij €105,00 wat volgens mij een normale prijs is als vrouw. Ik ben in totaal ongeveer 2uur binnen geweest, wat ook overeenkomt met de tijd bij een andere kapper. 

 

Na mijn bezoek was mijn haar heel naturel gekleurd, het voelde heel zacht aan en rook superlekker. Voordien was mijn haar vrij droog en na het wassen had ik toch altijd wat problemen om het te kammen. Ik voelde dat het heel stug was en dat is nu heel wat beter. Deels door de kleuring die mijn haar effectief gevoed heeft (ipv kapot te maken zoals voordien het geval was) en deels ook door het gebruik van de natuurlijke shampoo en conditioner.

Ook leuk om te weten 

1. Bij Hoofdzaak Nana kan je shampoo, conditioner en bodywash kopen van 'Mas Newen', dit zijn de producten die zij zelf ook gebruikt in de zaak. Ze zijn in verschillende formaten te verkrijgen, ideaal dus als je graag eerst eens uittest of om cadeau te geven. Het beste van al: je kan je lege fles er gewoon terug laten opvullen! 

 

2. Woon je niet in de buurt of moeten we ooit weer met z'n allen in ons kot blijven? Dan doe jij geen videocalls meer met een "corona-coupe" want...je kan je kleuring laten klaarmaken door Nana en laten opsturen zodat je thuis zelf van kapsalon kan spelen. Alle instructies staan duidelijk op de papieren verpakking. 

     

3. Ieper is een prachtige stad dus als je niet in de buurt woont, dan kan je er zeker een leuk dagje uit van maken. 

 

Voor meer info kan je uiteraard terecht op de Facebook en Instagram pagina van Hoofdzaak Nana of op de website https://www.hoofdzaaknana.be/

Heb je zelf ook ervaring met deze of een andere natuurlijke kapper? Laat zeker een reactie achter hieronder. 

Laat een reactie achter