STOPZETTING WEBSHOP - AUTOMATISCH 60% KORTING OP ALLES

WAT IS DUURZAAMHEID?

Dé vraag waarmee ik mijn eerste blogpost wilde openen: Wat is duurzaamheid? 


De officiële definitie van duurzame ontwikkeling luidt als volgt: 'Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen'. Met andere woorden wil dit zeggen: de aarde bewoonbaar houden voor volgende generaties. Vaak wordt dit omschreven aan de hand van de 3 P's: People, Planet & Profit waarmee men bedoelt dat de mens, de natuur en de economie in evenwicht moeten zijn. 

Duurzaamheid is dus meer dan enkel je afval sorteren of een eigen draagtas meenemen naar de winkel (al zijn dit uiteraard goede acties!). Het gaat over begrijpen dat de keuzes die we dagelijks maken een impact hebben op alles en iedereen rondom ons. Dat vraagt natuurlijk wel een verandering in onze denkwijze en onze gewoontes en dat maakt het voor veel mensen ook zo moeilijk. 

Is het voor jou normaal dat:

  • je elke dag vlees eet?
  • je een nieuw model smartphone koopt terwijl de oude nog werkt?
  • je een nieuw t-shirt kan kopen voor €3,00?
  • je items 1 keer gebruikt en dan weggooit?

De kans is groot dat je op één of meerdere vragen 'JA' hebt geantwoord en laat het heel duidelijk zijn dat het NIET mijn bedoeling is om een oordeel te vellen of om jou een schuldgevoel aan te praten. Mijn bedoeling is wel om bewustzijn te creëren en jou te tonen dat het anders kan, zonder dat je daarvoor heel je leven drastisch moet omgooien. 

Elk van ons zit in een unieke situatie en er is dus ook niet 1 manier die voor iedereen werkt. Daarom zullen verschillende thema's aan bod komen, zodat jij voor jezelf de haalbare elementen er kan uithalen. Onder het motto 'Be the change you want to see in the world' geloof ik dat we elk op onze eigen manier en op ons eigen tempo ons steentje kunnen bijdragen. 

Doe je mee?!
Denk dan al eens na over wat duurzaamheid voor jou betekent en laat mij gerust weten over welke onderwerpen jij meer wil lezen. 

 

Laat een reactie achter