STOPZETTING WEBSHOP - AUTOMATISCH 60% KORTING OP ALLES

Burgers uit een zakje

Een kant-en-klare mix van soja"gehakt" om zelf plantaardige burgers te maken. Dit lijkt me heel leuk om bv met je kind(eren) te doen want het is echt super simpel en er kan (bijna) niets mis gaan...Velen noemen dit wellicht niet koken, maar op een dag komt het misschien wel nog van pas ;) 
 
Meng de inhoud van het zakje met 200ml warm water, laat 5 minuten rusten en maak er burger(tje)s van. Ik had geen idee hoe stevig ze zouden zijn, dus ik maakte mijn burgers niet te groot, zo zijn ze ook makkelijker te draaien in de pan. Zo kon ik er 7, vrij kleine, burgers uithalen. Ik had al direct de neiging om er vanalles aan toe te voegen van kruiden en pitten/zaden of groenten, maar ik heb de rebel in mij kunnen bedwingen om eerst te kijken hoe het "naturel" bevalt.
 
 
Ze zijn stevig, vallen niet uit elkaar en het was dus ook makkelijk om ze te bakken (in tegenstelling tot sommige mengsels die ik heb al heb geprobeerd). Drie ervan heb ik (ongebakken) in de diepvries gestoken om te kijken hoe dat gaat en zo moet ik ook geen 3dagen hetzelfde eten.
 

Smaak
: Een moeilijke want wat lekker is dat is voor iedereen anders, maar ik stel mezelf altijd de vraag bij een review "zou ik het opnieuw kopen?" of "zou ik het klaarmaken voor andere mensen?". Hier is het antwoord eerder nee. De smaak is zeker niet slecht, eerder neutraal, maar de burgers zijn wel wat aan de droge kant. Mocht ik dit opnieuw kopen, zou ik eerder nog wat kruiden toevoegen, er balletjes van maken en ze serveren in een saus, om het droge wat te compenseren.
 
Verpakking: buitenverpakking is karton, binnenverpakking is een plastic zakje. Dit had ook een papieren zakje kunnen zijn volgens mij dus geen 5 sterren ;) Maar er is nog altijd een groot verschil met de plastic schaaltjes waarin de meeste veggie burgers verpakt zitten (per 2).
 
Verkrijgbaar in de bio- en natuurwinkels.

Heb jij ervaring met kant-en-klare mixen voor burgers of andere producten? Laat het mij weten en dan probeer ik die binnenkort misschien ook eens uit!