STOPZETTING WEBSHOP - AUTOMATISCH 60% KORTING OP ALLES

Zwarte bonen brownies

Jaren geleden kwam ik online een recept tegen van zwarte bonen brownies. Ik besloot dit te maken, maar zoals altijd gaf ik er mijn eigen draai aan. Nu ik probeer zoveel mogelijk plantaardig te eten, probeer ik ook telkens of ik de dierlijke producten kan vervangen en dat is me in dit recept heel goed gelukt (al zeg ik het zelf!). Zo krijg je een volledig plantaardig dessert of tussendoortje dat hoog is in eiwitten en vezels en zonder geraffineerde suikers. 

Wat heb je hiervoor nodig?

 • 100 gram dadels (zonder pit)
 • 250 gram uitgelekte zwarte bonen uit blik
 • vervanging voor 2 eieren (ik gebruikte 1/2 banaan en 1el chiazaad gemengd met 3el water)
 • 1 scoop vanille eiwitpoeder naar keuze (ik gebruik vaak Orangefit)
 • 25 gram agavesiroop
 • 50 gram cacaopoeder
 • 1 theelepel bakpoeder
 • snufje zout
 • Eventueel: 1 eetlepel zoetstof om hem nóg zoeter te maken (dit vond ik niet nodig, ook door de banaan) + zaden, noten en pitten (voor decoratie)

 

Werkwijze:

 • Week de dadels 15minuten in lauw water (eventueel nog ontpitten),
 • Oven voorverwarmen op 180 graden,
 • Spoel de zwarte bonen uit blik en laat ze goed uitlekken
 • Doe alle ingrediënten in een foodprocessor of blender en meng tot alles een glad geheel is
 • Giet alles in een ingevette of met bakpapier beklede bakvorm of kies voor een siliconen exemplaar. Werk de bovenzijde af naar wens met zaden, noten en pitten. 
 • Bak de brownie ongeveer 20minuten op 180°. Controleer met een satéprikker, mes of breinaald of het deeg nog nat is (ikzelf vind het wel lekker als het nog een beetje smeuïg is, dus beslis gerust zelf!) 

 

Laat het smaken :) 

Ps: Ik hoor het graag als jij dit geprobeerd hebt en een fotootje erbij maakt het helemaal af, dus laat maar komen!