Kleding

Kledij is een nuttig geschenk: iedereen draagt het. Om het ook een leuk geschenk te maken, kunnen wij textiel voor u personaliseren met een afbeelding of tekst. Zo geef je een uniek stuk dat speciaal voor de ontvanger werd ontworpen.

Voor kledij zijn er 2 opties:

Nieuwe kledij
Voor de aankoop van nieuw textiel hebben we ervoor gekozen om enkel met duurzame merken te werken. Er zijn natuurlijk veel merken die ook een “duurzame” of “bio” lijn hebben in hun assortiment, maar wees u ervan bewust dat dit vooral een marketing stunt is en dat de rest van hun kledij niet op een duurzame manier geproduceerd wordt.
Momenteel verdelen we de kledij van 2 merken. Het eerste is Neutral, een Deens bedrijf met productie in India dat respect voor mensen, dieren en de leefomgeving hoog in het vaandel draagt. De vele certificaten die zij mogen ontvangen, zijn hiervan het bewijs.
Het tweede merk is Mantis, met Mantis kids en Babybugz als submerken voor de kleintjes. Een ethisch kledinglabel met hoofdzetel in Londen en productie in Tanzania, Bangladesh en Pakistan. Hun missie is om producten van hoge kwaliteit te leveren zonder dat de mens of de omgeving hieronder lijdt.

We blijven ook verder zoeken naar andere merken en mocht u zelf een tip hebben, dan horen we dat uiteraard graag.

Upcycled kledij
Hiervoor gaan we op zoek in het tweedehands circuit naar een kledingstuk dat aan uw eisen voldoet (kleur, maat, …) en geven we dit een tweede leven door er een persoonlijke touch aan te geven. Gezien de hoeveelheid kledij die er continu geproduceerd én afgedankt wordt, is dit de meest duurzame methode. Daarnaast is deze optie veel goedkoper, maar hou er rekening mee dat het aanbod beperkt is en dat je langer zal moeten wachten! Dit is de ideale optie voor wie een minder specifieke wens heeft.

%d bloggers liken dit: