STOPZETTING WEBSHOP - AUTOMATISCH 60% KORTING OP ALLES

Onze merken

Het is mijn bedoeling om in de toekomst zo vaak mogelijk te werken met bestaande materialen die ik een tweede leven kan geven. Het grote nadeel hiervan is dat er gewerkt moet worden met wat er op dat moment beschikbaar is. 

Voor textiel is dat vaak moeilijk omdat de gevraagde maten niet altijd tweedehands beschikbaar zijn. Daarom werk ik ook met nieuw textiel, maar enkel met "goede" merken. 

Wat versta ik onder een goed merk? 


Veel bedrijven hebben tegenwoordig een biologische productlijn of werken onder een andere naam om zo de indruk te wekken dat ze ecologisch zijn of dat hun producten fair gemaakt worden. Wanneer je verder gaat zoeken, zie je echter dat diezelfde bedrijven ook textiel produceren in fabrieken die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten of waar het ecologisch aspect geen prioriteit is. Ik kies er heel bewust voor om geen textiel van dergelijke bedrijven te verkopen en dus werk ik voorlopig enkel met onderstaande merken:

Neutral 

Neutral is een bedrijf uit Denemarken met productie in India. Zij zijn marktleider in de productie van duurzaam textiel voor de B2B markt. Dit wil zeggen dat je hun producten niet gewoon in de winkel zal vinden en is ook de reden waarom je misschien nog nooit van dit merk hebt gehoord. 

Na zelf meer dan 20 jaar gewerkt te hebben in de conventionele textielindustrie, waar ze zagen dat er constant druk werd gezet op mens en planeet om de prijzen laag te kunnen houden, werd in 2008 Neutral opgericht.  Doorheen de hele productie- en logistieke keten voldoet Neutral aan de hoogste normen inzake sociaal, ethisch en ecologisch aspect. 

 

Meer info kan je zelf (in het Engels) nalezen op hun website

Het grootste deel van het textiel voor kinderen is van Neutral. 

 

Mantis

Mantis World is een bedrijf met de hoofdzetel in Londen waaronder de merken Mantis, Mantis Kids en Babybugz vallen. Het bedrijf werd opgericht in 2000 en werkt sinds 2019 uitsluitend nog met 100% biologisch katoen. Ook alle polyester die gebruikt wordt in hun kledij is sinds kort allemaal gerecycleerd polyester. De productie gebeurt in Tanzania, Bangladesh en Portugal. 

Hun missie is om textiel van hoge kwaliteit te produceren met respect voor elke schakel in het productieproces en uiteraard ook voor de planeet. De 3 P's van duurzaamheid (People, Planet, Profit - zie blog) in evenwicht houden dus! 

Meer info over Mantis kan je nalezen op hun website (Engelstalig).